Du behöver
- 8 st ägg
- 4 dl florsocker
- 1 st citron rivet skal
- 1 tsk kanel malen
- 250 g mandel mald
- 1 st vaniljstång
- olja till formen
- 3 msk florsocker
Gör så här
1
Dela gulor från vitor. Spara vitorna. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och mandel.
2
3
Skrapa ut fröna ur vaniljstången och lägg dem i smeten.
4
Vispa vitan till fast skum. Rör ner den försiktigt lite i taget i mandelsmeten.
5
6
Smörj en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i förvärmd ugn, 175 grader i cirka 50 minuter.
7
Låt svalna.
8
Lägg upp på ett fat och sikta florsocker över.
Tips! Låt bli att smörja formen med smör och ströbröd så blir kakan både gluten- och mjölkfri.