Mjuk mandelkaka med citron och kanel

Du behöver 8 st ägg 4 dl florsocker 1 st citron rivet skal 1 tsk kanel malen 250 g mandel mald 1 st vaniljstång olja...


10 portioner

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 4 dl florsocker
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 tsk kanel malen
  • 250 g mandel mald
  • 1 st vaniljstång
  • olja till formen
  • 3 msk florsocker

Gör så här

1
Dela gulor från vitor. Spara vitorna. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och mandel.

2

3
Skrapa ut fröna ur vaniljstången och lägg dem i smeten.

4
Vispa vitan till fast skum. Rör ner den försiktigt lite i taget i mandelsmeten.

5

6
Smörj en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i förvärmd ugn, 175 grader i cirka 50 minuter.

7
Låt svalna.

8
Lägg upp på ett fat och sikta florsocker över.


Kommentar:
Tips! Låt bli att smörja formen med smör och ströbröd så blir kakan både gluten- och mjölkfri.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top