Mjuk pepparkaka på havremjölk

Du behöver 100 g mjölkfritt magarin smält 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 dl socker 1 tsk kardemumma 1 tsk nejlikor 1 tsk kanel...


1 portion

Du behöver

  • 100 g mjölkfritt magarin smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 dl havremjölk

Gör så här

1
Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner margarin och mjölk i mjölblandningen.

2

3
Smöra och bröa en form, cirka 24 centimeter i diameter. Obs! Ströbröd kan innehålla mjölk. Använd då i stället kokosflingor eller mannagryn.

4

5
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, cirka 35 minuter. Stjälp upp kakan när den har svalnat något.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top