Mockafyllda tusenblad till kaffet

Du behöver 1 rulle (240 g) kyld smördeg 2 dl strösocker till kavling 100 g mörk choklad Mockafyllning 250 g mascarponefärskost 4 msk kallt starkt...


12 portioner

Du behöver

  • 1 rulle (240 g) kyld smördeg
  • 2 dl strösocker till kavling
  • 100 g mörk choklad
  • Mockafyllning
  • 250 g mascarponefärskost
  • 4 msk kallt starkt kaffe
  • 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk strösocker

Gör så här

1
Rulla ut smördegen på köksbänken, med papperet under. Ta ut 24 rundlar, cirka 6 cm i diameter. Kavla en rundel i taget oval på en bricka med strösocker. Vänd och sockerkavla även andra sidan.

2
Grädda på papprad plåt mitt i 225 grader varm ugn cirka 5 minuter. Låt svalna på galler.

3
Smält bruten choklad i kaffekopp i mikro, 750 W effekt, 1-2 minuter. Doppa ena änden av hälften av kakorna i chokladen, låt stelna på bakplåtspapper eller galler. All chokladen går inte åt, men djupet i muggen behövs. Resten kan sparas i rumstemperatur till nästa gång.

4
Fyllningen Rör färskosten smidig i en bunke. Smaksätt kaffet med kakao och socker och blanda ner det i mascarponen. Rör smeten jämn och kyl den i täckt pyts.

5
Servering Bred rejält med fyllning på en av de chokladlösa kakorna, kläm fast en chokladdoppad kaka ovanpå. Fyll alla kakorna på samma sätt, men inte förrän de strax ska ätas, annas mjuknar de för mycket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top