Du behöver
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 st saffran (0,5 g)
- 4 dl moghrabiah (pärlcouscous)
- 1 dl solroskärnor
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g bladspenat
- 500 g rödbetor förkokta
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 150 g fetaost
Gör så här
1
1.??Koka upp buljongen och lägg i saffran och moghrabiah. Koka i 15 minuter och låt sedan rinna av. Rosta under tiden solroskärnorna i en torr panna tills de får fin färg.
2
2.??Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skölj spenaten om det behövs. Dela rödbetorna i klyftor. Fräs vitlöken på medelvärme i olivoljan. Lägg på spenaten och fräs vidare tills den mjuknat. Salta och peppra och lyft ur den ur pannan. Lägg i rödbetor och balsamvinäger och fräs tills betorna är varma. Salta och peppra.
3
3.??Fördela moghrabiah, rödbetor och spenat på tallrikar, smula över fetaost och toppa med rostade solrosfrön.
Moghrabiah är libanesisk pärlcouscous och en prydnad på matbordet. Koka den med saffran så blir den vackert gul.