Morot med chorizo, mandel och timjan

Du behöver 400 g morot knippe smör till stekning 75 g chorizo smulad 2 tsk timjan plockad 3 msk mandel grovhackad 1 st citron tvättad,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g morot knippe
  • smör till stekning
  • 75 g chorizo smulad
  • 2 tsk timjan plockad
  • 3 msk mandel grovhackad
  • 1 st citron tvättad, det yttersta rivna skalet
  • salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa morötterna (och ta bort blasten). Bryn dem i smör och olja i en ugnssäker stekpanna med chorizon några minuter tills allt fått lite yta.

2
Stoppa in pannan mitt i ugnen i 15 minuter. Tillsätt mandeln efter ungefär halva tiden.

3
Ta ut pannan, riv över

4
citronskal, tillsätt timjan och smaka av med salt.

5
Tips! Byt ut moroten mot palsternacka eller svartrot.


Kommentar:
Passar till En mycket användbar sidorätt som framför allt gör sig bra till stekta fiskrätter, men också till fläskkött, lamm, nöt, kalv. Ihop med grillat blir den rökta korv-aromen en fin matchning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top