Morotskaka med glasyr

Du behöver 8 st ägg 8 dl socker 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 4 tsk bikarbonat 4 tsk kanel morötter nästan 1 kg rivna...


8 portioner

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 8 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk bikarbonat
  • 4 tsk kanel
  • morötter nästan 1 kg rivna

Glasyr:

200 g smör eller margarin
2 pkt philadelphiaost
1 pkt florsocker nästan
3 msk vaniljsocker äkta

Gör så här

1
1. Vispa ägg och socker pösigt.

2
2. Blanda resten av ingredienserna till kakan i äggsmeten.

3
3. Klä en stor plåt med höga kanter med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda 40-50 minuter i 175 grader. Prova om kakan är klar med provsticka.

4

5
Så här gör du glasyren:

6
1. Låt kakan svalna. Skär den sedan i ca 5 x 5 cm stora rutor med vass kniv.

7
2. Bred på glasyren. Det går enklast om man först lägger en klick på varje kaka och sedan breder ut den med baksidan av en förskärare.


Kommentar:
Räcker till en ugnsplåt med höga kanter. Sedan beror det ju på hur många bitar man äter av kakan. Utan glasyr går den utmärkt att frysa.

Anna Karin Delin, Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal, är anvarig för receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top