Morotsraggmunkar med grönärtshummus

Du behöver 2 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 4 dl mjölk 4 st ägg 4 st morötter smör till stekning Grönärtshummus 5 dl frysta gröna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 4 st morötter
  • smör till stekning

Grönärtshummus

5 dl frysta gröna ärtor
1 st påse hummuskryddmix
0.5 dl olivolja
salt
1 tsk chilipeppar hackad
ärtskott till garnering

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en slät smet. Skala och finriv morötterna och blanda ner dem i smeten. Grädda raggmunkar med lite smör i stekpanna.

2
Tina ärterna i mikron. Mosa med stavmixer, tillsätt kryddmix, olja och vatten till smidig konsistens. Smaka av med salt och strö på chili.

3
Klicka hummus på varma raggmunkar. Servera med 500 g skärbönor som kokats knappt mjuka och kryddats med sursöt chilisås.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 505
Fett 27 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top