Morotssoppa med chilifärskost

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta smör till stekning 500 g morötter 8 dl vatten 2 tärning grönsaksbuljong 200 g färskost 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 500 g morötter
  • 8 dl vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 200 g färskost
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saft
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • rotfruktschips

Gör så här

1
dem. Fräs dem mjuka i lite smör i en kastrull utan att de tar färg.

2
Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Lägg dem i kastrullen och häll på vatten tillsammans med buljongtärningar.

3
Koka upp och låt koka tills morötterna är helt mjuka, cirka 10 minuter. Rör under tiden samman färskost med fint rivet skal och pressad saft från citronen. Rör i sambal oelek och smaka av med salt och peppar.

4
Mixa soppan slät och skummig tillsammans med grädde. Värm upp och servera med chili- och citronfärskost och några knapriga rotfruktschips. Ett gott bröd till mättar lite extra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top