Morotssoppa med ingefära

Du behöver 400 g morötter 400 g potatis 1 st gul lök 1 msk rapsolja 7 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 msk ingefära riven...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g morötter
  • 400 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 7 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk ingefära riven färsk eller 1 tsk malen
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och nymalen peppar
  • 1 st baguette
  • 150 g lagrad ost
  • olivolja

Gör så här

1
Skala och skär rotfrukter och lök i bitar. Fräs dem någon minut i oljan i en stor kastrull utan att de tar färg.

2
Tillsätt vatten och buljong, koka under lock i 15 minuter tills bitarna är mjuka. Lägg i ingefäran och mixa slät.

3
Rör i mjölk och grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.

4
Värm ugnen till 250 grader. Skiva upp baguetten, hyvla på ost och lägg dem på papprad plåt och gratinera mitt i ugnen i 10–12 minuter. Servera till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 562, Fett 22, Kolhydrater 67, Fibrer 8

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top