Du behöver
- 400 g morötter
- 400 g potatis
- 1 st gul lök
- 1 msk rapsolja
- 7 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk ingefära riven färsk eller 1 tsk malen
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl vispgrädde
- salt och nymalen peppar
- 1 st baguette
- 150 g lagrad ost
- olivolja
Gör så här
1
Skala och skär rotfrukter och lök i bitar. Fräs dem någon minut i oljan i en stor kastrull utan att de tar färg.
2
Tillsätt vatten och buljong, koka under lock i 15 minuter tills bitarna är mjuka. Lägg i ingefäran och mixa slät.
3
Rör i mjölk och grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.
4
Värm ugnen till 250 grader. Skiva upp baguetten, hyvla på ost och lägg dem på papprad plåt och gratinera mitt i ugnen i 10–12 minuter. Servera till soppan.
Näringsvärde:
Kcal 562, Fett 22, Kolhydrater 67, Fibrer 8