Morotstimbaler med smörsky

Du behöver 5 st morötter ca 400 g 1 st potatis 2 dl vatten + 1 msk grönsaksfond 2 st ägg 0.5 tsk salt 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st morötter ca 400 g
  • 1 st potatis
  • 2 dl vatten + 1 msk grönsaksfond
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk crème fraîche

Smörsås:

25 g smör
1 msk koriander färsk hackad
1 dl buljong

Gör så här

1
Skala morötter och potatis och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljongen, cirka 10 minuter. Sila ifrån buljongen men spara den. Lägg morötter, potatis, ägg och kryddor i matberedaren. Mixa allt till puré. Rör ner crème fraîche.

2
Smöra 4 portionsformar eller kaffekoppar. Fördela morotsblandningen i dessa. Täck formarna och mikra på full effekt 5-6 minuter. Smält smöret till såsen. Rör ner koriander och lite av buljongen. Servera till de varma timbalerna, t ex med stekt bacon.


Kommentar:
Fler läckra kål- och morotsrecept hittar du nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top