Du behöver
- 3 st tomater
- 2.5 st salladslökar
- 0.5 st röd chili
- 1 st lime saften
- 3 msk olivolja
- 0.5 kruka koriander blad och stjälkar
- salt svartpeppar, strösocker
- 200 g nachochips
- 75 g riven ost
- 10 skiva inlagd jalapeño
Gör så här
1
Sätt ugnen på grill.
2
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Tärna tomatköttet fint.
3
Ansa och hacka salladslöken. Ta bort kärnor och mellanväggar på chilin och hacka den fint. Blanda tomat, lök och chili med limesaft och olivolja i en skål. Skär koriandern fint och vänd ner den, smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
4
Lägg nachochipsen i en ugnsfast form, strö över ost och
5
jalapeños, sätt in under grillen tills osten har smält och börjar bubbla. Akta så att inte chipsen bränns.
6
Servera nachochipsen med tomatsalsan.