Nachos med tomatsalsa

Du behöver 3 st tomater 2.5 st salladslökar 0.5 st röd chili 1 st lime saften 3 msk olivolja 0.5 kruka koriander blad och stjälkar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st tomater
  • 2.5 st salladslökar
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime saften
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 kruka koriander blad och stjälkar
  • salt svartpeppar, strösocker
  • 200 g nachochips
  • 75 g riven ost
  • 10 skiva inlagd jalapeño

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill.

2
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Tärna tomatköttet fint.

3
Ansa och hacka salladslöken. Ta bort kärnor och mellanväggar på chilin och hacka den fint. Blanda tomat, lök och chili med limesaft och olivolja i en skål. Skär koriandern fint och vänd ner den, smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

4
Lägg nachochipsen i en ugnsfast form, strö över ost och

5
jalapeños, sätt in under grillen tills osten har smält och börjar bubbla. Akta så att inte chipsen bränns.

6
Servera nachochipsen med tomatsalsan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top