Du behöver
- 4 st smördeg frusen, tinad
- 1 msk kanel
- 2 msk strösocker till pajdegen
- 4 st ägg
- 4 dl crème fraîche
- 0.5 dl strösocker
- 8 st nektariner
- jordgubbar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Strö kanel och socker på smördegsarken och lägg arken på varandra.
2
Kavla ut degen så att den passar att klä en pajform med. Degen får gärna sticka ut lite över kanterna.
3
Pensla den utstickande kanten med ett av äggen, lite uppvispat, och förgrädda paj-formen i 10 minuter.
4
Blanda resten av ägget med de andra äggen, creme fraiche och socker. Häll äggröran i pajformen.
5
Skär nektarinerna i klyftor. Noppa jordgubbarna och dela i klyftor. Stick ned frukt och bär i pajfyllningen.
6
Sänk värmen i ugnen till 175 grader när du ställer in pajen och grädda i cirka 20 minuter tills fyllningen stannat/stelnat.
7
Servera med vaniljglass.