Nektarinpaj med jordgubbar

Du behöver 4 st smördeg frusen, tinad 1 msk kanel 2 msk strösocker till pajdegen 4 st ägg 4 dl crème fraîche 0.5 dl strösocker...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st smördeg frusen, tinad
  • 1 msk kanel
  • 2 msk strösocker till pajdegen
  • 4 st ägg
  • 4 dl crème fraîche
  • 0.5 dl strösocker
  • 8 st nektariner
  • jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Strö kanel och socker på smördegsarken och lägg arken på varandra.

2
Kavla ut degen så att den passar att klä en pajform med. Degen får gärna sticka ut lite över kanterna.

3
Pensla den utstickande kanten med ett av äggen, lite uppvispat, och förgrädda paj-formen i 10 minuter.

4
Blanda resten av ägget med de andra äggen, creme fraiche och socker. Häll äggröran i pajformen.

5
Skär nektarinerna i klyftor. Noppa jordgubbarna och dela i klyftor. Stick ned frukt och bär i pajfyllningen.

6
Sänk värmen i ugnen till 175 grader när du ställer in pajen och grädda i cirka 20 minuter tills fyllningen stannat/stelnat.

7
Servera med vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top