Nudelsoppa med tofu och svamp

Du behöver 4 prt risnudlar 2 st vitlöksklyftor 3 cm ingefära 1 st chili liten röd 300 g shiitake eller skogssvamp champinjoner 1 st citrongräs...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt risnudlar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 cm ingefära
  • 1 st chili liten röd
  • 300 g shiitake eller skogssvamp
  • champinjoner
  • 1 st citrongräs
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 st salladslökar
  • 270 g fast tofu
  • 1 st sockerärtor pkt

Gör så här

1
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skala vitlök och ingefära och finhacka dem tillsammans med chilin.

2
Skiva svampen. Fräs allt mjukt på medelvärme i en kastrull. Krossa den tjockaste delen på citrongräset med skaftet på kniven och lägg det i kastrullen, häll på grönsaksbuljong och koka upp. Låt sjuda i 5 minuter.

3
Skiva salladslöken och skär tofun i tärningar. Lägg det i kastrullen tillsammans med sockerärtor och låt sjuda en minut till.

4
Lyft ur citrongräset, lägg i nudlarna och låt allt bli varmt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top