Du behöver
- 4 prt risnudlar
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 cm ingefära
- 1 st chili liten röd
- 300 g shiitake eller skogssvamp
- champinjoner
- 1 st citrongräs
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 st salladslökar
- 270 g fast tofu
- 1 st sockerärtor pkt
Gör så här
1
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skala vitlök och ingefära och finhacka dem tillsammans med chilin.
2
Skiva svampen. Fräs allt mjukt på medelvärme i en kastrull. Krossa den tjockaste delen på citrongräset med skaftet på kniven och lägg det i kastrullen, häll på grönsaksbuljong och koka upp. Låt sjuda i 5 minuter.
3
Skiva salladslöken och skär tofun i tärningar. Lägg det i kastrullen tillsammans med sockerärtor och låt sjuda en minut till.
4
Lyft ur citrongräset, lägg i nudlarna och låt allt bli varmt.