Du behöver
- 12 dl vatten
- 2 st kycklingbuljongtärningar
- 2 st citrongräs krossade
- limeblad ev fyra
- 2 st vitlöksklyftor krossade
- 1 st grillad kyckling eller motsvarande mängd kokt eller stekt kycklingkött
- 100 g sockerärter
- 4 st salladslökar
- 1 st röd chili
- 300 g äggnudlar
- 1 kruka koriander blad och stjälkar
Gör så här
1
Koka upp vatten, buljong, citrongräs, limeblad och vitlök. Låt koka i cirka 10 minuter och plocka sedan upp kryddorna.
2
Plocka köttet av kycklingen medan buljongen kokar.
3
Strimla sockerärter, skiva salladslök och chili.
4
Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på förpackningen, lägg i sockerärterna sista minuten.
5
Fördela kycklingköttet i fyra skålar, häll över nudlar och buljong och toppa med valfri mängd salladslök, chili och koriander.
Tips! Limeblad finns i asiatiska butiker.