Nudlar och kyckling i citrongräsbuljong

Du behöver 12 dl vatten 2 st kycklingbuljongtärningar 2 st citrongräs krossade limeblad ev fyra 2 st vitlöksklyftor krossade 1 st grillad kyckling eller motsvarande...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 dl vatten
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 2 st citrongräs krossade
  • limeblad ev fyra
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 st grillad kyckling eller motsvarande mängd kokt eller stekt kycklingkött
  • 100 g sockerärter
  • 4 st salladslökar
  • 1 st röd chili
  • 300 g äggnudlar
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar

Gör så här

1
Koka upp vatten, buljong, citrongräs, limeblad och vitlök. Låt koka i cirka 10 minuter och plocka sedan upp kryddorna.

2
Plocka köttet av kycklingen medan buljongen kokar.

3
Strimla sockerärter, skiva salladslök och chili.

4
Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på förpackningen, lägg i sockerärterna sista minuten.

5
Fördela kycklingköttet i fyra skålar, häll över nudlar och buljong och toppa med valfri mängd salladslök, chili och koriander.


Kommentar:
Tips! Limeblad finns i asiatiska butiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top