Oeufs en Cocotte med soppa

Du behöver 100 g jordärtskocka 50 g äpple granny smith eller annat syrligt äpple 3 dl mjölk 0.5 dl vispgrädde salt citronsaft efter smak Oeufs...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g jordärtskocka
  • 50 g äpple granny smith eller annat syrligt äpple
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt
  • citronsaft efter smak

Oeufs en cocotte:

4 st ägg ekologiska
1 dl crème fraîche
3 msk Parmesan riven
0.25 st citron det yttersta finrivna skalet
2 msk lök rostad
2 msk gräslök finskuren
1 msk hasselnötter hackade
flingsalt svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skär jordärtskocka och äpple i mindre bitar. Koka dem mjuka i mjölken. Tillsätt grädden och mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt och citronsaft.

2
Oeufs en cocotte: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Ställ fyra ugnsfasta portionsformar i ett vattenbad i en ugnsform. Blanda crème fraiche med parmesanost, citronskal, salt och svartpeppar. Klicka lite av blandningen i botten av formarna. Knäck i ett ägg i varje form. Avsluta med att klicka över den sista crème fraichen.

3
Baka äggen i ugnen i cirka 15–20 minuter, lite beroende på hur krämiga du vill ha äggen. Toppa sedan med gräslök, hasselnötter och rostad lök. Krydda med fling­salt och svartpeppar. Värm upp soppan och låt var och en själv få hälla soppa över det bakade ägget vid bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top