Okonomiyaki -japansk pizza

Du behöver 2 st ägg 1.5 dl mjöl 1 dl vatten 2 tsk soja Fyllning: 4 dl vitkål strimlad 1 st böngroddar handfull 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk soja

Fyllning:

4 dl vitkål strimlad
1 st böngroddar handfull
1 st paprika röd i fina strimlor
1 st paprika grön i fina strimlor
3 st shiitakesvamp i fina strimlor
olja
250 g laxfilé (fläskfilé, räkor eller kyckling blir också gott)

Sås:

0.5 dl worcestershiresås
0.5 dl ketchup
0.5 tsk senap stark osötad
vatten lite

Gör så här

Vispa ihop ingredienserna till omelettsmeten. Värm lite olja i en stekpanna och häll i smeten. Lägg på fyllning, grädda tills smeten börjar stelna. Använder du rå fisk eller rått kött måste du skära det i mycket små bitar så att det blir genomstekt. Vänd på omeletten och grädda andra sidan några minuter. Blanda såsen och pensla okonomiyakin med den. Eller servera en vanlig majonnäs smaksatt med teriyakisås (se länk).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top