Oliver och bönor i kryddig marinad

Du behöver 7 dl oliver valfria 2 dl bönor valfria kokta marinad 1 dl olivolja 1.5 dl vitt vin 2 msk balsamvinäger 10 st vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 15 minuter
9 portioner

Du behöver

  • 7 dl oliver valfria
  • 2 dl bönor valfria kokta
  • marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 10 st vitlöksklyftor hela skalade
  • 1.5 tsk korianderfrön
  • 3 st lagerblad
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk honung
  • 2 st chilifrukt små alt en stor
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen, 5 vrid med pepparkvarnen
  • 2 st rosmarin kvistar alt 1 tsk torkad

Gör så här

1
Blanda oliver och bönor i en skål. Använder du bönor på burk så var noga med att skölja och låta rinna av ordentligt i ett durkslag innan du blandar dem med oliverna.

2
Använd en mindre kastrull och lägg i samtliga ingredienser till marinaden, koka upp, häll det över oliv- och bön-

3
blandningen och rör om lite.

4
Låt stå i marinad ett par timmar innan servering. Håller i kylen i minst 10 dagar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top