Du behöver
- 7 dl oliver valfria
- 2 dl bönor valfria kokta
- marinad
- 1 dl olivolja
- 1.5 dl vitt vin
- 2 msk balsamvinäger
- 10 st vitlöksklyftor hela skalade
- 1.5 tsk korianderfrön
- 3 st lagerblad
- 1 st kanelstång
- 2 msk honung
- 2 st chilifrukt små alt en stor
- 0.5 tsk svartpeppar grovmalen, 5 vrid med pepparkvarnen
- 2 st rosmarin kvistar alt 1 tsk torkad
Gör så här
1
Blanda oliver och bönor i en skål. Använder du bönor på burk så var noga med att skölja och låta rinna av ordentligt i ett durkslag innan du blandar dem med oliverna.
2
Använd en mindre kastrull och lägg i samtliga ingredienser till marinaden, koka upp, häll det över oliv- och bön-
3
blandningen och rör om lite.
4
Låt stå i marinad ett par timmar innan servering. Håller i kylen i minst 10 dagar.