Omelett med gravlax

Du behöver Omelett 6 st ägg citron rivet 1 tsk salt rapsolja till stekning Saffranskräm 1 st äggula 0.5 tsk senap 1 tsk vitvinsvinäger eller...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • Omelett
  • 6 st ägg
  • citron rivet
  • 1 tsk salt
  • rapsolja till stekning

Saffranskräm

1 st äggula
0.5 tsk senap
1 tsk vitvinsvinäger eller citronjuice
2 dl rapsolja
0.5 krm saffran
300 g lax gravad, i tunna skivor
dill till garnering

Gör så här

1
Omelett

2
Knäck äggen, vispa ihop med citronskal och salt. Använd teflonpanna när du steker omeletten för bästa resultat. Sätt plattan på medelvärme. Häll lite olja i pannan. Låt den bli varm. Häll i ett tunt lager äggsmet. När smeten börjar sätta sig men fortfarande är mjuk och färglös, använd två stekspadar för att vika ihop omeletten mot kanten.

3
Slå ut ny smet i ett tunt lager intill den vikta omeletten. Vänd på samma sätt från den vikta sidan.

4
Slå på ny smet, grädda lätt och vik tills smeten är slut. Stjälp upp omeletten på smörpapper. Rulla ihop, låt svalna. Ställ in i kylen minst en timme under lätt press, lägg på en liten skärbräda med ett smörpapper emellan.

5
Saffranskräm

6
Vispa äggula, senap och vinäger. Häll i olja i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Smaksätt majonnäsen med saffran och krydda med salt.

7
Skär upp omeletten i bitar och servera med lax och saffrans­majonnäs.

8
Toppa med dill och gräslök.


Kommentar:
Årets kock Tomas Diederichsen bjuder på julmaten i Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top