Omelett på sill och potatis

Du behöver 600 g kall kokt potatis smör 8 ägg 1 dl mjölk salt och nymalen svartpeppar 2 burkar matjessill (250 g avrunnen vikt) 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kall kokt potatis
  • smör
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 burkar matjessill (250 g avrunnen vikt)
  • 2 dl gräddfil
  • dill och hackad gräslök

Gör så här

1
Skär potatisen i bitar och stek den försiktigt i lite smör.

2
Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem med mjölken, salt och peppar.

3
Slå smeten i pannan och stek en omelett. Rör om så att stekning blir så jämn som möjligt.

4
Skär sillen i bitar och lägg ut på omeletten. Klicka på gräddfil och garnera med dill och gräslök.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 543, fett 29 g, kolhydrater 47 g, fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top