Ostpaj med getost

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 4 st ägg 2 dl grädde (valfri fetthalt) 200 g riven ost valfri...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

4 st ägg
2 dl grädde (valfri fetthalt)
200 g riven ost valfri sort
100 g getost skuren i mindre bitar
2 krm salt
3 krm svartpeppar

Till garnering:

tomater skurna i skivor

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Klä en form (24 cm i diameter) med degen. Låt stå kallt i cirka 30 minuter. Sätt in pajdegen i 225 graders ugnsvärme och låt den grädda i cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 200 grader.

2
Vispa ihop ägg, grädde, ostsorterna, salt och peppar. Häll det i pajformen. Grädda pajen i ugnens nedre del i 20 minuter. Placera ut tomatskivorna och grädda vidare i cirka 10 minuter eller tills ytan känns fast och pajen har fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top