Du behöver
- 1 kg småpotatis
- 1 rödlök
- smör att steka i
- lite hackad persilja eller körvel
- salt, peppar
- 600 g spättafilé
- 1 dl mjölk
- 1 dl ströbröd
- 1 dl finriven parmesanost
- 2–3 inlagda rödbetor
- 1/4 dl kapris
- citronklyftor
Gör så här
1
Koka potatisen nätt mjuk, låt svalna lite.
2
Tärna löken och mjukfräs den i en stekpanna med lite smör på knapp medelvärme, minst 5 minuter. Ta upp och stek sen, på högre hetta, halverade potatisar med lite örtkrydda, salt och peppar strax före servering.
3
Doppa fiskfiléerna i mjölk och vänd dem sen i en blandning av ströbröd och ost. Stek i lätt brynt smör i nästa stekpanna, varm men inte superhet, ett par minuter på varje sida. Ta upp efterhand och stek resten av filéerna vartefter.
4
Tärna rödbetorna och fräs hastigt i het stekpanna med
5
kapris och lök. Servera genast med citronklyftor till fisk och potatis.