Ostpanerad spätta med rödbetsfräs

Du behöver 1 kg småpotatis 1 rödlök smör att steka i lite hackad persilja eller körvel salt, peppar 600 g spättafilé 1 dl mjölk 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg småpotatis
  • 1 rödlök
  • smör att steka i
  • lite hackad persilja eller körvel
  • salt, peppar
  • 600 g spättafilé
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2–3 inlagda rödbetor
  • 1/4 dl kapris
  • citronklyftor

Gör så här

1
Koka potatisen nätt mjuk, låt svalna lite.

2
Tärna löken och mjukfräs den i en stekpanna med lite smör på knapp medelvärme, minst 5 minuter. Ta upp och stek sen, på högre hetta, halverade potatisar med lite örtkrydda, salt och peppar strax före servering.

3
Doppa fiskfiléerna i mjölk och vänd dem sen i en blandning av ströbröd och ost. Stek i lätt brynt smör i nästa stekpanna, varm men inte superhet, ett par minuter på varje sida. Ta upp efterhand och stek resten av filéerna vartefter.

4
Tärna rödbetorna och fräs hastigt i het stekpanna med

5
kapris och lök. Servera genast med citronklyftor till fisk och potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top