Ostron med granolja och enbärsgrädde

Du behöver 2 dl matolja neutral 1 dl granbarr plockade 1 dl grädde 2 tsk enbär mortlade 12 st ostron gärna storleken större Gör så...

Tillagningstid: 25 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 2 dl matolja neutral
  • 1 dl granbarr plockade
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk enbär mortlade
  • 12 st ostron gärna storleken större

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en kastrull till mellan 60–70 grader. Mixa den tillsammans med granbarren i mixer. Låt oljan rinna av genom kaffefilter över natten i kylskåp.

2
Blanda grädden med de malda enbären

3
Öppna och lossa ostronen.

4
Lägg en tesked vardera av olja och grädde i varje ostron.


Kommentar:
Tips! Det blir granolja över, den är läcker till både fisk och skaldjur och en höjdare att ringla över vaniljglass!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top