Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 st buljongtärningar hönseller grönsaks
- 3 dl ost lagrad riven
- salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 st broccoli stånd
Gör så här
1
Skölj och strimla purjolöken fint. Fräs den i smör i en gryta tills den mjuknar utan att ta färg. Rör ner mjölet och häll i buljongen. Låt soppan koka ett par minuter. Tillsätt ost, kryddor och grädde och låt soppan bli het utan att koka något mer.
2
Skär broccolistjälken i ganska små bitar så de kokar fort, och toppen i små buketter. Förväll dem bara ett par minuter, häll i durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem sedan bli varma i den färdiga soppan.