Päronkaka med mandel

Du behöver Pajdeg: 100 g smör rumsvarmt 1 dl strösocker 2 st ägg 2 dl vetemjöl 1 st citron det rivna skalet 1.5 st mandelspån...


6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

100 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 st citron det rivna skalet
1.5 st mandelspån (ca 75 g)

Fyllning:

7 st päronhalvor från burk
1 st ägg
1 dl vispgrädde som vispats

Gör så här

1
Rör smör och socker. Blanda i ägg, mjöl, citron och en påse mandelspån.

2
Fördela den lite lösa smeten i en pajform (24 centimeter i diameter) också upp längs kanterna.

3
Lägg i päronhalvorna, skivade om du så önskar.

4
Blanda ägg och grädde och häll över alltsammans.

5
Strö över resten av mandeln.

6
Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.

7
Servera kakan ljummen, eventuellt tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top