Du behöver
- 8 st äggskal + äggkartong av papper
- 1 st ägg
- 1 st äggula
- 1.5 dl vispgrädde
- 100 g gravad lax
- 1 msk olivolja extra vergine
- rosépeppar
- örter hackade färska
Gör så här
1
Tvätta äggskalen noga och ställ dem i äggkartongen.
2
Sätt ugnen på 175 grader.
3
Vispa ihop det hela ägget med äggulan. Blanda i grädden.
4
Fördela äggsmeten i ägg-skalen. Ställ kartongen i en långpanna och fyll på med kokande vatten max till hälften av kartongens höjd.
5
Kartongen blir förstås blöt, men går ej sönder. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten har stelnat, cirka 15 minuter. Låt svalna. Skär laxen i små bitar. Blanda laxbitarna med
6
oljan och krydda med grovstött rosépeppar.
7
Låt marinera cirka 10 minuter. Fördela laxröran i äggskalen. Garnera med örterna.