Paella med chorizo

Du behöver 1 st gul lök olja att steka i 0.5 g saffran 2 st vitlöksklyftor pressade 3 dl arborioris 3 dl vitt vin 2...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • olja att steka i
  • 0.5 g saffran
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 3 dl arborioris
  • 3 dl vitt vin
  • 2 st buljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 200 g grillad paprika
  • 1 st burk körsbärstomater (400 g)
  • 1 st grillad kyckling
  • 300 g chorizo
  • 400 g räkor med skal
  • 2 st citron
  • slätbladig persilja

Gör så här

1
Stek löken lätt i olja och blanda i saffran och vitlök. Låt riset fräsa med under omrörning till det börjar bli genomskinligt.

2
Häll på vin och låt det koka in under omrörning. Tillsätt buljongtärningar, salt och vatten. Skär grillad paprika och burktomater i bitar och rör ner i riset. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 25 minuter tills riset är klart. Rör om då och då.

3
Rensa kycklingen. Skiva chorizon och stek i panna utan fett. Skala räkorna eller torka av eventuella lösa skaldelar och spröt från räkorna och använd dem oskalade.

4
Halvera citronerna och stek med snittytan nedåt tills de börjar få färg. Det gör citronsmaken lite sötare.

5
Blanda i chorizo, räkor och kyckling i riset och låt det bli varmt. Toppa med hackad persilja.

6
Ställ paellagrytan direkt på bordet och servera med stekta citronhalvor att pressa över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top