Läsar-recept

Paj med grönmögelost

Du behöver 125 g smör eller margarin, kylskåpskallt 3 dl vetemjöl 0.5 dl kallt vatten 140 g grönmögelost 3 dl riven ost 3 st ägg...

Tillagningstid: 80 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin, kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 140 g grönmögelost
  • 3 dl riven ost
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl mjölk

Gör så här

1
Blanda smör och mjöl, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.

2
Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, den behöver inte förgräddas.

3
Vispa ihop ost, ägg och mjölk och häll i formen. Fördela ganska stora bitar av grönmögelost över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen till vacker färg, cirka 40 minuter.

4
Pajen är god som vegetarisk rätt med en sallad till. Den som vill ha kött kan servera med lax eller rökt skinka till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top