Läsar-recept

Paj med matjessill

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten eller vodka 2 st lökar hackade olja att steka i 2 st burkar matjessill...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten eller vodka
  • 2 st lökar hackade
  • olja att steka i
  • 2 st burkar matjessill
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör och vatten/vodka till en deg och tryck ut i form (23 cm, gärna med löstagbar botten). Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

2
Stek löken i olja tills den blir mjuk. Låt matjessillen rinna av och hacka den i bitar. Lägg lök och matjessill i botten på pajformen. Blanda grädde och ägg och slå det över fyllningen. Grädda i cirka 40 minuter. Klipp gärna lite gräslök över pajen och servera den ljummen eller kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top