Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Palak paneer
Foto: Björn Tesch

Palak paneer

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (5)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk helt senapsfrö
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1/2–1 tsk chiliflakes
  • 1 paneerost, ca 250 g, se länkat recept
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400–500 g färsk spenat
  • 2 tomater, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • Tillbehör
  • naanbröd
  • morotssallad

Gör så här

  • Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och hetta upp tills de börjar ”poppa”. Stek osten tills den fått fin färg.
  • Ta stekpannan från värmen, fiska upp osten och lägg åt sidan. Fyll på med lite mer olja och fräs löken och vitlöken i samma kryddblandning.
  • Fräs sedan med den hela spenaten i stekpannan. Häll eventuellt på lite vatten så att det inte bränner fast.
  • Blanda ner tomater, tomatpuré och salt och lägg till sist i den stekta osten. Låt allt bli varmt och servera genast med naanbröd och morotssallad.

Kommentarer

Tid: 30 minuter + tid att göra osten

Passar till

Paneer indisk färskost
Papadums med tomatsalsa
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
 
 
 

Annons: