Paneer indisk färskost

Du behöver 2 l mjölk (5 %) 1 nypa salt 3 msk vinäger Gör så här 1 Häll mjölken i en stor kastrull och koka...

Tillagningstid: 10 minuter
250 portioner

Du behöver

  • 2 l mjölk (5 %)
  • 1 nypa salt
  • 3 msk vinäger

Gör så här

1
Häll mjölken i en stor kastrull och koka upp tills det börjar bubbla. Den ska inte koka så häftigt att den bränner fast.

2
Rör ner vinäger i mjölken och låt koka i ytterligare 2 minuter tills den skurit sig ordentligt.

3
Sila av genom en kökshandduk i ett durkslag.

4
Krama ihop ostmassan genom att vrida ihop handduken. Lägg något tungt ovanpå som pressar ihop osten. Låt ligga i press i 15 minuter. Sedan är osten klar att skära.


Kommentar:
Tid: 10 minuter + tid att svalna

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top