Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Paneer indisk färskost
Foto: Björn Tesch

Paneer indisk färskost

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (11)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

250 gram

Tillagningstid: 10 min.

  • 2 liter gammaldags mjölk (5 %)
  • 1 nypa salt
  • 3 msk vinäger
  • ren kökshandduk eller silduk

Gör så här

  • Häll mjölken i en stor kastrull och koka upp tills det börjar bubbla. Den ska inte koka så häftigt att den bränner fast.
  • Rör ner vinäger i mjölken och låt koka i ytterligare 2 minuter tills den skurit sig ordentligt.
  • Sila av genom en kökshandduk i ett durkslag.
  • Krama ihop ostmassan genom att vrida ihop handduken. Lägg något tungt ovanpå som pressar ihop osten. Låt ligga i press i 15 minuter. Sedan är osten klar att skära.

Kommentarer

Tid: 10 minuter + tid att svalna

Passar till

Palak paneer
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: