Panerad torskfilé med granattsatsiki

Du behöver 1 kg potatis (mjölig) vatten mjölk cirka 2 dl salt cirka 1 tsk 1.5 krm svartpeppar nymalen 600 g torskfilé 2 dl vetemjöl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis (mjölig)
  • vatten
  • mjölk cirka 2 dl
  • salt cirka 1 tsk
  • 1.5 krm svartpeppar nymalen
  • 600 g torskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör
  • 2 dl Medelhavsyoghurt
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 1 st vitlök klyfta
  • 0,5 st granatäpple kärnor ifrån (ca 3/4 dl)
  • 2 msk persilja finstrimlad

Gör så här

1
Skala potatisen, koka mjuk i vatten som precis täcker. Slå bort vattnet, krossa potatisen lite med stilla elvispar. Tillsätt salt och peppar.

2
Mikra mjölken het, cirka 2 minuter på full effekt, passa noga. Vispa ner mjölk en skvätt i sänder i moset på lågt varv till lagom konsistens.

3
Kolla längs fiskens ryggrad att den är benfri, klipp annars bort benen. Dela i lagom pannbitar. Vänd fiskbitarna först i mjöl, sen i lätt uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek gärna i blandat smör och olja i drygt varm men inte överhet stekpanna till fin färg. Salta och peppra ytan under stekningen. Lägg färdig fisk bums på dubbelt kökspapper, som suger upp stekfett.

4
Smaksätt yoghurten med salt och peppar, pressad vitlök samt granatkärnor och persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top