Du behöver
- 1 kg potatis (mjölig)
- vatten
- mjölk cirka 2 dl
- salt cirka 1 tsk
- 1.5 krm svartpeppar nymalen
- 600 g torskfilé
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl ströbröd
- smör
- 2 dl Medelhavsyoghurt
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 1 st vitlök klyfta
- 0,5 st granatäpple kärnor ifrån (ca 3/4 dl)
- 2 msk persilja finstrimlad
Gör så här
1
Skala potatisen, koka mjuk i vatten som precis täcker. Slå bort vattnet, krossa potatisen lite med stilla elvispar. Tillsätt salt och peppar.
2
Mikra mjölken het, cirka 2 minuter på full effekt, passa noga. Vispa ner mjölk en skvätt i sänder i moset på lågt varv till lagom konsistens.
3
Kolla längs fiskens ryggrad att den är benfri, klipp annars bort benen. Dela i lagom pannbitar. Vänd fiskbitarna först i mjöl, sen i lätt uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek gärna i blandat smör och olja i drygt varm men inte överhet stekpanna till fin färg. Salta och peppra ytan under stekningen. Lägg färdig fisk bums på dubbelt kökspapper, som suger upp stekfett.
4
Smaksätt yoghurten med salt och peppar, pressad vitlök samt granatkärnor och persilja.