Du behöver
- 4 bitar torskrygg (cirka 500 g)
- 1 kg färskpotatis
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 2 dl ströbröd gärna panko, asiatiskt ströböd
- smör och olja att steka i
- 3 st tomater
- 2 msk rödlök finhackad
- 1 dl persilja hackad
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
Gör så här
1
Torka torsken med hushållspapper. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, därefter i äggen lätt vispade och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja i några minuter på var sida tills paneringen fått fin färg och torsken är genomstekt.
2
Finhacka tomaterna och blanda med lök, salt och socker.
3
Servera fisken med nykokt potatis och tomatsalsa.
Näringsvärde: Kcal 365, Fett 8 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 4 g