Panerad torskrygg med färskpotatis

Du behöver 4 bitar torskrygg (cirka 500 g) 1 kg färskpotatis 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 st ägg 2 dl ströbröd gärna panko,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg (cirka 500 g)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd gärna panko, asiatiskt ströböd
  • smör och olja att steka i
  • 3 st tomater
  • 2 msk rödlök finhackad
  • 1 dl persilja hackad
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker

Gör så här

1
Torka torsken med hushållspapper. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, därefter i äggen lätt vispade och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja i några minuter på var sida tills paneringen fått fin färg och torsken är genomstekt.

2
Finhacka tomaterna och blanda med lök, salt och socker.

3
Servera fisken med nykokt potatis och tomatsalsa.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 365, Fett 8 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top