Pannacotta med hallonsås

Du behöver 3 st gelatinblad 1 st vaniljstång 5 dl mellangrädde 0.75 dl strösocker Hallonsås 4 dl frysta hallon 4 msk florsocker Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl mellangrädde
  • 0.75 dl strösocker

Hallonsås

4 dl frysta hallon
4 msk florsocker

Gör så här

1
Pannacotta

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

3
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven. Lägg stång och frön i en kastrull med grädde och socker. Koka upp. Dra av från plattan.

4
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den heta grädden. Plocka upp vaniljstången och häll upp gräddblandningen i fyra glas. Låt svalna och sedan stelna i kylen i minst 3 timmar.

5
Hallonsås

6
Tina hallonen ihop med florsockret i en skål. Passera sedan genom en finmaskig sil, och smaka eventuellt av med mer socker.

7
Vid servering, toppa pannacottan med hallonsåsen.


Kommentar:
Tid 20 minuter + kyltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top