Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- 5 dl mellangrädde
- 0.75 dl strösocker
Hallonsås
4 dl frysta hallon
4 msk florsocker
Gör så här
1
Pannacotta
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
3
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven. Lägg stång och frön i en kastrull med grädde och socker. Koka upp. Dra av från plattan.
4
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den heta grädden. Plocka upp vaniljstången och häll upp gräddblandningen i fyra glas. Låt svalna och sedan stelna i kylen i minst 3 timmar.
5
Hallonsås
6
Tina hallonen ihop med florsockret i en skål. Passera sedan genom en finmaskig sil, och smaka eventuellt av med mer socker.
7
Vid servering, toppa pannacottan med hallonsåsen.
Tid 20 minuter + kyltid