Pannpizza som i Chicago

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 0.25 pkt jäst 0.5 msk olivolja 1 dl Ljummet vatten Fyllning: 8 skiva falukorv korv eller med...


4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 pkt jäst
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 dl Ljummet vatten

Fyllning:

8 skiva falukorv
korv eller med kryddig smak
pizzaost ca 100 g riven
mozzarella eller riven
burk krossade tomater
8 st körsbärstomater halverade
2 tsk pizzakrydda

Garnering:

basilikablad färska

Gör så här

1
1 Mät upp mjöl, salt, jäst och olivolja och lägg i matberedaren med plastvinge eller kniv monterad.

2
Sätt på locket, starta maskinen på halv fart och blanda ihop väl. Häll i vattnet genom matarröret och låt maskinen gå tills det bildats en degboll. Arbeta degbollen ett par minuter i maskinen. Låt degen jäsa i bunken cirka 20 minuter.

3

4
2 Sätt ugnen på 250 grader. Smörj bottnen på en plåtform, cirka 22 centimeter i diameter. Kavla eller klappa ut degen i formen. Låt degen jäsa 5–10 minuter. Fördela korvskivorna över degen, strö på ost, skeda tomatkross över osten och sätt halverade körsbärstomater med snittytan uppåt. Strö på kryddor.

5

6
3 Grädda pizzan mitt i ugnen 15–20 minuter. Ta ut pizzan, lyft den ur formen med en stekspade, garnera med basilikablad och dela rundeln i fyra bitar med vass kniv eller pizzahjul. Servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top