Du behöver
- 1 st rödlök
- 1 st vitlök finriven
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 600 g tomater gärna olika färger
- 2.5 msk kapris
- 2-3 skiva levainbröd dagsgammalt
- 5 msk olivolja
- salt, svartpeppar från kvarn
- basilikablad
Gör så här
1
Skala, dela och skiva löken tunt och vänd ihop den med vitlök, vinäger och socker i en liten skål.
2
Skölj och skär tomaterna i ojämna bitar, lägg i en stor skål. Tillsätt kaprisen. Riv brödet i mindre bitar, vänd ner bröd och lökvinäger i tomaterna tillsammans med olivolja. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Riv över basilika efter smak.
Tips! Brödet kan gärna rivas lite i förväg så att det torkar lite
extra. Då blir det inte svampigt i salladen.