Panzanella – tomat- och brödsallad

Du behöver 1 st rödlök 1 st vitlök finriven 3 msk rödvinsvinäger 1 tsk socker 600 g tomater gärna olika färger 2.5 msk kapris 2-3...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlök finriven
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 600 g tomater gärna olika färger
  • 2.5 msk kapris
  • 2-3 skiva levainbröd dagsgammalt
  • 5 msk olivolja
  • salt, svartpeppar från kvarn
  • basilikablad

Gör så här

1
Skala, dela och skiva löken tunt och vänd ihop den med vitlök, vinäger och socker i en liten skål.

2
Skölj och skär tomaterna i ojämna bitar, lägg i en stor skål. Tillsätt kaprisen. Riv brödet i mindre bitar, vänd ner bröd och lökvinäger i tomaterna tillsammans med olivolja. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Riv över basilika efter smak.


Kommentar:
Tips! Brödet kan gärna rivas lite i förväg så att det torkar lite
extra. Då blir det inte svampigt i salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top