Du behöver
- 500 g kycklingfil
- 4 msk pesto
- 8 skiva parmaskinka
- olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 g saffran
- 5 dl couscous
- 150 g haricots verts
- salt
- 2 dl yoghurt 10 %
- 1 st citron rivet skal
- 1 tsk honung
- svartpeppar
Gör så här
1
ärm ugnen till 225 grader. Dela kycklingfiléerna på längden och trä eventuellt upp dem på spett. Salta och peppra dem, pensla med pesto och rulla in bitarna i varsin skiva parmaskinka.
2
Lägg dem i en ugnsfast form lätt smord med olivolja och stek i ugnen i 15–20 minuter, eller tills de är genomstekta. Skala under tiden vitlöksklyftan, krossa den lätt och fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt 5 dl vatten och 1/2 tsk salt och koka upp.
3
Ta av från värmen, häll i couscous, saffran och en skvätt olivolja, rör om och låt stå och svälla under lock i 5 minuter.
4
Koka haricots vertsen knappt mjuka i lättsaltat vatten.
5
Blanda yoghurt, citronskal och -saft, och honung och smaka av med salt och peppar.
6
Fluffa upp couscousen med en gaffel och servera med kyckling, haricots verts och citronyoghurt.