Parmakyckling med couscous

Du behöver 500 g kycklingfil 4 msk pesto 8 skiva parmaskinka olivolja 1 st vitlöksklyfta 0.5 g saffran 5 dl couscous 150 g haricots verts...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfil
  • 4 msk pesto
  • 8 skiva parmaskinka
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 5 dl couscous
  • 150 g haricots verts
  • salt
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 tsk honung
  • svartpeppar

Gör så här

1
ärm ugnen till 225 grader. Dela kycklingfiléerna på längden och trä eventuellt upp dem på spett. Salta och peppra dem, pensla med pesto och rulla in bitarna i varsin skiva parmaskinka.

2
Lägg dem i en ugnsfast form lätt smord med olivolja och stek i ugnen i 15–20 minuter, eller tills de är genomstekta. Skala under tiden vitlöksklyftan, krossa den lätt och fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt 5 dl vatten och 1/2 tsk salt och koka upp.

3
Ta av från värmen, häll i couscous, saffran och en skvätt olivolja, rör om och låt stå och svälla under lock i 5 minuter.

4
Koka haricots vertsen knappt mjuka i lättsaltat vatten.

5
Blanda yoghurt, citronskal och -saft, och honung och smaka av med salt och peppar.

6
Fluffa upp couscousen med en gaffel och servera med kyckling, haricots verts och citronyoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top