Parmesankex med chili

Du behöver 50 g smör rumstempererat 2.5 dl Parmesan finriven 2 dl mjöl 0.5 tsk salt 0.25 tsk svartpeppar 1 krm chilipulver 1 krm anchochili...

Tillagningstid: 30 minuter
45 portioner

Du behöver

  • 50 g smör rumstempererat
  • 2.5 dl Parmesan finriven
  • 2 dl mjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm anchochili
  • 1 krm paprikapulver milt rökt
  • 2.5 msk kallt vatten
  • 1 msk sesamfrön svarta
  • mjöl till utbakning

Gör så här

1
Mixa samman smör och ost i en mixer med kniven monterad. Tillsätt mjöl, salt och kryddor och mixa till ett smul. Häll i vatten lite i taget och sluta mixa när degen börjar gå ihop. Tillsätt sesamfrö och tryck ihop till en boll, platta till, plasta in och kyl i minst en halvtimme.

2
Sätt ugnen på 200 grader.

3
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3 millimeters tjocklek. Skär degen i små fyrkanter, cirka 3 x 3 centimeter och lägg över på papprad plåt. Nagga kexen och grädda mitt i ugnen till fin färg i cirka 10–15 minuter. Låt svalna på galler.


Kommentar:
Perfekta snacks till drinken!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top