Passionerad messmörsglass med färsk passionsfrukt

Du behöver ca 1 dl grovriven getmesost 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap (eller strösocker) 2 dl naturell yoghurt 1 dl messmör fruktkött...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 1 dl grovriven getmesost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap (eller strösocker)
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl messmör
  • fruktkött från 4 passionsfrukter

Gör så här

1
Frys mesostrivet utstrött på bakplåtspapper. Häll kall grädde, sirap och yoghurt i startfärdig glassmaskin, klicka i kylt messmör. Sätt i gång maskinen och låt den arbeta.

2
Strö i mesost och fruktkött från två av passionsfrukterna när massan börjar tjockna rejält. Kör till färdig glass.

3
Servera den nygjorda glassen med lite extra passionsfrukt.


Kommentar:
Receptet ger 4-6 portioner

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top