Pasta al forno med kyckling

Du behöver pasta t ex pipette rigate eller snäckor 0.5 st purjolök 2 st grillade kycklingfiléer 1 pkt cocktailtomater 250 g 3 msk olivolja salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pasta t ex pipette rigate eller snäckor
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st grillade kycklingfiléer
  • 1 pkt cocktailtomater 250 g
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 30 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 175 g gratängost eller pizzaost, riven
  • 1 pkt mangotärningar frysta och tinade
  • 1 msk tacokrydda eller fajitakrydda, i påse (kan uteslutas)
  • 1 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

3
Ansa, snitta, skölj och skiva purjon. Skär kycklingen i bitar.

4
Lägg tomaterna i en gratängform (22 cm x 30 cm), blanda dem med oljan. Salta.

5
Sätt formen i nedre delen av ugnen cirka 5 minuter.

6
Gör såsen under tiden. Fräs mjölet i smöret i en djup släpplättpanna cirka 1/2 minut. Blanda i mjölken i omgångar under oavbruten omrörning (använd gärna plastvisp). Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda cirka 1 minut.

7
Blanda tomaterna med purjon i formen. Blanda i kycklingen och mangotärningarna. Blanda i den avrunna pastan och osten. Strö över tacokryddan. Fördela över såsen och gratinera i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Servera med parmesan.


Kommentar:
Tips! Välj gärna pasta med koktid under 10 minuter, så går
matlagningen lite snabbare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top