Du behöver
- pasta t ex pipette rigate eller snäckor
- 0.5 st purjolök
- 2 st grillade kycklingfiléer
- 1 pkt cocktailtomater 250 g
- 3 msk olivolja
- salt
- 2 msk vetemjöl
- 30 g smör
- 6 dl mjölk
- 175 g gratängost eller pizzaost, riven
- 1 pkt mangotärningar frysta och tinade
- 1 msk tacokrydda eller fajitakrydda, i påse (kan uteslutas)
- 1 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
3
Ansa, snitta, skölj och skiva purjon. Skär kycklingen i bitar.
4
Lägg tomaterna i en gratängform (22 cm x 30 cm), blanda dem med oljan. Salta.
5
Sätt formen i nedre delen av ugnen cirka 5 minuter.
6
Gör såsen under tiden. Fräs mjölet i smöret i en djup släpplättpanna cirka 1/2 minut. Blanda i mjölken i omgångar under oavbruten omrörning (använd gärna plastvisp). Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda cirka 1 minut.
7
Blanda tomaterna med purjon i formen. Blanda i kycklingen och mangotärningarna. Blanda i den avrunna pastan och osten. Strö över tacokryddan. Fördela över såsen och gratinera i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Servera med parmesan.
Tips! Välj gärna pasta med koktid under 10 minuter, så går
matlagningen lite snabbare.