Pasta alla Norma med getost

Du behöver 2 msk jungfruolja extra 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st burk hela tomater (400 g) skalade 1 tsk salt 1...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk jungfruolja extra
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk hela tomater (400 g) skalade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • vitpeppar nymalen
  • 1 msk oregano torkad
  • 75 g pärltomater
  • 2 st aubergine små
  • 1 dl olivolja raffinerad (eller annan olja lämplig till fritering)
  • 300 g penne
  • 150 g getost färsk
  • 50 g pecorinoost
  • basilika till dekoration

Gör så här

1
Hetta upp oljan och fräs finhackad lök och vitlök. Tillsätt tomaterna med sitt spad. Mosa sönder dem lite med en gaffel. Krydda med salt, socker och peppar. Låt sjuda i cirka 30 minuter. Låt oregano och hela pärltomater koka med de sista 5 minuterna.

2
Skär auberginerna först i centimetertjocka skivor, sedan i strimlor eller tärningar. Hetta upp friteringsoljan i fritös eller stekpanna med hög kant. Kontrollera temperaturen genom att lägga i en liten bit vitt bröd. När brödet blir gyllenbrunt håller oljan rätt temperatur. Fritera lite aubergine i taget och ös med hjälp av hålslev upp på hushållspapper för att rinna av.

3
Koka upp 3 liter vatten. Salta och koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och lägg pastan i en stor skål. Hacka getosten grovt och fördela den över pastan. Häll på tomatsåsen. Toppa med friterad aubergine och nyriven pecorino. Dekorera med några basilikablad.

4

5
Tips! Vill man ha auberginestrimlorna extra frasiga kan man vända skivorna i lite mjöl före friteringen.


Kommentar:
Receptet ingår i Bo Hagströms bok “Viva la Pasta” (Ica Bokförlag)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top