Pasta carbonara med kantareller

Du behöver 4 prt tagliatelle salt 140 g tärnat bacon 300 g kantareller (ca 1 liter) smör en klick persilja en liten knippa, strimlad salt,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt tagliatelle
  • salt
  • 140 g tärnat bacon
  • 300 g kantareller (ca 1 liter)
  • smör en klick
  • persilja en liten knippa, strimlad
  • salt, svartpeppar
  • 4 st äggulor
  • parmesanost färskriven

Gör så här

1
Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2
Fräs bacontärningarna knap­riga i het panna. Plocka upp och torka ur pannan.

3
Fräs svampen i torr panna tills vätskan har kokat bort och det börjar knäppa i svampen. Tillsätt en klick smör och låt svampen få lite färg. Vänd ner bacon och persilja i svampen och smaka av med salt och peppar.

4
Häll av pastan och vänd ihop den med svampfräset. Servera med en äggula per portion och färskriven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top