Pasta Genovese med pesto och bacon

Du behöver 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor 2 dl nötter t ex hasselnötter, mandel, pinjenötter 3.5 msk olivolja 2 dl parmesanost färskriven salt 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl nötter t ex hasselnötter, mandel, pinjenötter
  • 3.5 msk olivolja
  • 2 dl parmesanost färskriven
  • salt
  • 4 prt pasta ca 400 g
  • penne eller rigatone
  • 4 st potatis medelstora, skalade eller ekologiska vältvättade
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Mixa basilika, skalade vitlöksklyftor och nötter i matberedare. Häll i oljan under maskinens gång. Häll peston i en skål. Vänd ner osten. Smaka av med salt.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Skär potatisen i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor och koka dem mjuka i lättsaltat kokande vatten, cirka 10 minuter.

3
Skär baconskivorna i breda strimlor och fräs dem knapriga i en torr stekpanna.

4
Blanda pasta, potatis och pesto. Toppa med de frästa baconstrimlorna. Peppra.


Kommentar:
Välj gärna pasta med 10–12 minuters koktid, så att du kan koka både pasta och potatisskivor i samma kastrull.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top