Pasta med halloumi och ärtmyntapesto

Du behöver 4 prt tagliatelle 250 g ärter frysta gröna 1 dl pinjenötter 2 st vitlök klyftor 1 dl myntablad 2 msk citronsaft 0.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt tagliatelle
  • 250 g ärter frysta gröna
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 st vitlök klyftor
  • 1 dl myntablad
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 dl riven parmesanost (ca 50 g)
  • salt nymalen svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Häll ärterna i en kastrull med kokande vatten, låt koka en minut, häll av i durkslag.

3
Stavmixa ärter, pinjenötter, vitlök, myntablad och citronsaft tills det är finfördelat. Rör i olivolja och parmesanost, och smaka av med salt och peppar.

4
Skär halloumin i bitar och stek gyllene i het panna med lite olivolja, strö över chiliflakes efter smak.

5
Servera den nykokta pastan med pesto, halloumi och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top