Pasta med kyckling och fetaost

Du behöver 4 prt pasta t ex fusilli 500 g kycklingfil smör och olja till stekning 0.5 st squash 2 st vitlök klyftor 400 g...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta t ex fusilli
  • 500 g kycklingfil
  • smör och olja till stekning
  • 0.5 st squash
  • 2 st vitlök klyftor
  • 400 g körsbärstomater
  • salt svartpeppar
  • 0.5 st kruka basilika de strimlade bladen
  • 150 g fetaost
  • olivolja god att ringla över

Gör så här

1
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2
Ansa och skär kycklingen i tunna skivor. Skölj squashen, klyv på längden och skiva. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna.

3
Stek kycklingen i matfettet i het panna ett par minuter per sida tills den får fin färg. Salta och peppra. Ta upp på tallrik. Stek squash och vitlök i pannan, salta och peppra, tillsätt tomaterna, sänk värmen och låt puttra ihop cirka 10 minuter. Låt kycklingen puttra med mot slutet, smaka av. Vänd ner den nykokta pastan i pannan, lägg upp på tallrikar, smula över fetaost, strö över basilika och ringla över olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top