Du behöver
- 4 prt pasta t ex fusilli
- 500 g kycklingfil
- smör och olja till stekning
- 0.5 st squash
- 2 st vitlök klyftor
- 400 g körsbärstomater
- salt svartpeppar
- 0.5 st kruka basilika de strimlade bladen
- 150 g fetaost
- olivolja god att ringla över
Gör så här
1
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
2
Ansa och skär kycklingen i tunna skivor. Skölj squashen, klyv på längden och skiva. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna.
3
Stek kycklingen i matfettet i het panna ett par minuter per sida tills den får fin färg. Salta och peppra. Ta upp på tallrik. Stek squash och vitlök i pannan, salta och peppra, tillsätt tomaterna, sänk värmen och låt puttra ihop cirka 10 minuter. Låt kycklingen puttra med mot slutet, smaka av. Vänd ner den nykokta pastan i pannan, lägg upp på tallrikar, smula över fetaost, strö över basilika och ringla över olivolja.