Du behöver
- 200 g bönpasta eller annan glutenfri pasta
- 500 g kycklinglårfilé
- smör och olja att steka i
- salt och svartpeppar
- grillad paprika på burk (250 g)
- 250 g crème fraîche
- 1 dl mjölk
- 1 st kycklingbuljongtärningar
- 2 krm anchochili malen
- parmesanost riven
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär kycklingen i bitar och stek i smör och olja. Salta och peppra.
2
Stavmixa grillad paprika och lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche, mjölk, buljongtärning och anchochili. Låt såsen koka upp och rör tills buljongtärningen löst sig.
3
Servera pastan med sås och kyckling och toppa med riven parmesan.
Här valde vi proteinrik bönpasta gjord av sojamjöl. Men det går självklart också bra med andra glutenfria sorter.