Pasta med musslor och räkor

Du behöver 500 g räkor djupfrysta tagliatelle ca 400 g musslor ca 30 färska eller djupfrysta Till musselkok: 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta
  • tagliatelle ca 400 g
  • musslor ca 30 färska eller djupfrysta

Till musselkok:

1 st gul lök
1.5 st vitlöksklyftor
1 msk margarin eller smör
0.5 l vatten
persilja finhackad, ca 1/2 dl

Sås:

2.5 dl kelda pastasås
hummerfond ca 2 msk från flaska
1 dl matlagningsgrädde
musselbuljong eller musselspad från burk, ca 1/2 dl
maizenaredning (1-2 msk ljus maizenaredning)

Gör så här

1
Tina, skala och sätt räkorna i kylen så länge.

2
Koka upp vatten till pastan, lägg i och koka den.

3
Borsta färska musslor rena under kallt vatten.

4
Finhacka lök och vitlök och fräs den glansig i matfett i en stor kastrull. Lägg i musslorna, som alla ska ha slutna skal, tillsätt vatten och persilja. Koka under lock på stark värme tills alla skal har öppnat sig, cirka 5 minuter. Skaka om då och då.

5
Obs! Kasta musslor som inte har stängda skal före kokning, samt musslor som inte har öppnade skal efter kokning.

6
Eller använd burkmusslor – fräs dem med lök och vitlök i matfett helt kort i en mindre gryta och håll dem varma så länge.

7
Hetta upp pastasåsen i en kastrull, vispa i fond och grädde. Späd med musselbuljong från koket eller med musselspad. Vispa i lite maizenaredning om såsen är för tunn.

8
Tillsätt och hetta upp räkorna, men de ska inte koka.

9
Lägg upp den kokta, avrunna pastan. Häll över räksåsen och fördela musslorna i sina skal – eller de lökfrästa burkmusslorna – på toppen av anrättningen.

10
Klart

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top