Pasta med pesto

Du behöver 250-300 g färsk, grön pasta Pesto: 1 stor kruka basilika 4 vitlöksklyftor 100 g pinjenötter 2 dl olivolja 1 dl finriven parmesan salt,...


4 portioner

Du behöver

  • 250-300 g färsk, grön pasta
  • Pesto:
  • 1 stor kruka basilika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 g pinjenötter
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • salt, peppar
  • Tillbehör:
  • färskriven parmesanost

Gör så här

Plocka av bladen från basilikan. Lägg samtliga ingredienser, utom pastan, i en matberedare. Mixa till en slät puré. Krydda. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda den nykokta, ångande heta pastan med pesto och ytterligare färskriven parmesan. Garnera med basilika och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top