Du behöver
- 4 prt spaghetti eller annan pasta (400 g)
- salt
- 450 g varmrökt lax
- 4 msk kapris
- 3 st vitlök tunnskivade
- 1 nypa chiliflakes
- 2 msk olivolja
- 65 g rucola strimlad
- 1 st citron saft och skal
- svartpeppar
- smörgåskrasse
Gör så här
1
Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
2
Dra skinnet av laxen och bryt den i mindre bitar.
3
Fräs kapris, vitlök och chiliflakes i olivoljan i en stor stekpanna utan att vitlöken tar färg, cirka 4 minuter.
4
Tillsätt rucola och saft och skal av citron.
5
Häll av pastan och vänd ner den i pannan.
6
Lägg upp pastan i fyra tallrikar och fördela laxen över. Toppa med svartpeppar och klippt smörgåskrasse.